Miehen synttäreille tein Baileysjuustokakun tätä ohjetta mukaillen.En tehnyt kiillettä koska ei ollut tarpeeksi aikaa hyydyttää.

Huomaa että oli muutenkin vähän kiire ja olin kipeä kun en ole jaksanut edes reunaa huolitella..

 

Kinuskikissan ohje

Pohja:
200 g Domino-keksejä
50 g voita tai margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

Kiille:
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevytmaitoa

Koristeeksi:
tuoreita mansikoita

 

Vuoraa irtopohjavuoan (halkasija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille kasviöljyä – näin kakku irtoaa vuoasta siistimmin.

Murskaa keksit tehosekoittimella tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää keksimurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen.

Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.

Siivuta mansikat siten, että siivut jäävät kannasta kiinni. Levitä viuhkaksi ja asettele kiilteen päälle ja tarjoilualustan reunoille.