Metsässä oli isoja kanttarelleja.En ole koskaan kerännyt niin isoja!Vain muutamia kuivahtaneita oli mutta sammalikosta löytyi ihania isoja kanttarelleja eli nyt vaan kaikki metsälle jos tiedät lähistölläsi hyvän sienipaikan.Kanttarellithan kasvavat usein siellä missä on koivuja ja sammalikkoa ja tulevat joka vuosi samaan paikkaan.Tarkempia vihjeitä en osaa antaa.

 

 

 

Kanttarellileipä

Tarvikkeet kahteen leipään:

2 leipää(tummaa/vaaleeta,maun mukaan

4-5dl kanttarellia

1 sipuli

voita,suolaa

 

Puhdista kanttarellit hyvin.Itse sudin ne pullasudilla puhtaiksi.Halutessaan voi vielä huuhdella veden alla mutta jos kanttarellit ovat puhtaasta metsästä kerättyjä

ja muuten siistejä näin ei välttämättä edes tarvitse tehdä. Poista kanttarelleistä kanta ja pilko pienemmiksi.Paista pannulla ilman rasvaa kunnes kanttarellien oma neste haihtuu.Lisää sen jälkeen margariini/voi ja

pilkotut sipulit.Kuullota rasvassa että tulevat pehmeiksi ja saavat väriä pintaan.Älä kärvennä.Halutessasi voit myös paistaa leivät pannulla rasvassa että saavat väriä ja makua.Halutessasi voitele leivät ja kaada

kanttarelli-sipuliseos niiden päälle ja nauti.Tämä on ainakin minulle 5 tähden ateria!Lisää vielä halutessasi juustoa päälle.Voimakkaan makuinen juusto voisi sopia jos itse pidät sellaisesta.