Löysin jostain kaupan mainoslehtisestä nyt pääsiäisen alla tämän ihanan persikkarahkapiirakan reseptin ja päätin tehdä sen pääsiäiseksi.

 

 

Ohje:

Pohja:

1pkt kaupan murotaikinaa (tai itse tehtyä murotaikinaa)

Täyte:

250 g rahkaa

2dl kermaa

3 munaa

1 sitruunan raastettu kuori

½ dl sitruunamehua

3/4 dl sokeria

2tl vaniljasokeria

Pinnalle:

iso tölkki (410g) persikkaviipaleita

1dl vettä (tai persikkapurkin lientä)

½ dl hyytelösokeria

 

1. Painele murotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. (halk. 26cm) Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

2.Sekoita rahkan joukkoon kerma, munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu, sekä sokeri ja vaniljasokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista 200 asteessa noin 25 min.

3.Anna tortun jäähtyä (jopa yön yli). Valuta persikkaviipaleet hyvin ja asettele ne tortun päälle. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi sitten lientä persikoiden päälle ensin ohuelti ja sitten reilummin. Tarjoa torttu kylmänä.

Ihanaa torttua <3 Pääsi kahvipöytään muiden herkkujen kanssa

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!!