Sanat eivät riitä kertomaan kuinka ihanaa tämä keitto on!Löysin ohjeen Hellapoliisilta

Yhdessä Hämeenlinnalaisessa ravintolassa tilaan aina heidän kanttarelliruokiaan,ja yksi ruoka listalla on juuri kantarellikeitto.Se on aivan ihanaa mutta kehtaan väittää että tämä on vielä parempaa!Tosin luultavasti johtuu siitä että he tekevät sitä ympäri vuoden säilötyistä sienistä kun taas tämä on tehty tuoreista,tänään kerätyistä sienistä.

 

 

Kantarellikeitto

50 g voita tai margariinia
1 sipuli silppuna
1/2 l kantarelleja(vähemmänkin riittää,minulla oli 3-4dl)
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä(halusin kermaisemman keiton ja vähensin veden määrää noin 3 desiin)
1/2 kasvis-, tai kanaliemikuutio(laitoin kokonaisen)
2 dl kuohu-, tai ruokakermaa tai 2 1/2 dl alpro soya kevyt ruoka
100 g sulatejuustoa tai tuorejuustoa
(suolaa tarvittaessa)

tuoretta persiljaa(basilikakin käy)

Sulata voi kattilassa. Kuullota sipulisilppua hetki.
Lisää joukkoon paloitellut kantarellit ja kääntele, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja kääntele ne sienten joukkoon.
Lisää vesi, liemikuution pala, kerma ja sulatejuusto.
Keitä miedolla lämmöllä viitisentoista minuuttia.
Tarkista maku.
Ripottele halutessasi pinnalle tuoretta persiljaa.(Ja krutonkeja)